Suklainen mascarponevaahto

Patamiehen rouva ei ole tunnettu siitä, että hän loistaisi keittiössä ja se on ihan ok, sillä hän ei vaan syty ruoanlaitosta; se on itse Patamiehen valtakuntaa. Mutta, rouva tykkää joskus yllättää erityisesti jälkkäreillä ja inspiraatio tähän suklaiseen mascarponevaahtoon on saatu hyvältä ystävältä Hannalta!

Eilen lauantaina Patamiehen rouva vietti koko päivän puutarhahommissa laitellen pihaa talvikuntoon, asetellen kauniita kausivaloja saunamökin seinään ja siivoten spa-alueen sekä kalkiten maata. Hommaa oli paljon ja siinä tuli ihan mukavasti hiki ja askeleita kelloon! Puutarhatouhuissa syntyi toinenkin blogikirjoitus, jonka löydät täältä eli 7 vinkkiäni syystöihin.

Kausivalot saunamökin seinällä Patamies
Kausivalot saunamökin seinällä Patamies

Välissä piti pitää kaffetauko mutta valitettavasti Patamiehen rouvalla on sellainen paha tapa, että kahvia ei päivällä oikein voi juomalla juoda, siis ilman jotain kahvihyvää ? Kurkistus jääkaappiin sekä leivontakaappiin ja avot, siellähän oli ainekset suklaiseen mascarponevaahtoon. Tässä nyt sitten teille resepti tästä suklaisesta jälkkäristä just niin kuin Patamiehen rouva sen teki, olkaapa hyvä.

Helpot ohjeeni

  1. Ota mascarponejuusto (Granarolo, laktoositon Prismasta – 250 gr) tekeytymään huoneenlämpöön, jotta se ei ole niin kylmää.
  2. Vatkaa 3 dl kuohukermaa hyväksi vaahdoksi; Patamiehen rouva tykkää oikein tiukasta vaahdosta! Makeutukseen käytämme Splendaa (3 tl) mutta sä voit käyttää jotain muutakin. Laita jääkaappiin.
  3. Sulata suklaa 125 gr) vesihauteessa. Tähän vaahtoon Patamiehen rouva käytti Lidlistä saatavaa (voi olla muuallakin) J.D. Gross Arriba tummaasuklaata, jossa on 85% kaakaota. Sopii muuten kahvihyväksi ihan sellaisenaankin, tosin Patamiehen rouva nauttii vain palasen kerrallaan ? Tähän vaahtoon Patamiehen rouva on joskus kokeillut myös Lindt’n chilillä maustettua tummaa suklaata ja sepäs vasta olikin herkkua!
  4. Kun suklaa on sulanut, lisää joukkoon mascarponejuusto. Patamiehen rouva vielä mikrotti 15 sekuntia juustoa, jotta se lämpenisi lisää. Lisää teelusikallinen juustoa kerrallaan ja sekoita suklaaseen oikein kunnolla pyöritellen ja vatkaten. Kestää kyllä jonkin aikaa tällä konstilla, mutta lopputuloksena on sametinpehmeä suklaajuustoseos eikä juusto leikkaa kiinni. Tässä pätee vanha viisaus: lopussa kiitos seisoo…
  5. Kun olet saanut juuston lisättyä, niin ota vatkattu kermavaahto jääkaapista ja lisää siihen suklaajuustoseos varovasti nostellen (voit toki tehdä toisinkin päin mutta silloin sulla on suklainen mascarponevaahto kattilassa…).
  6. Tarjoile kauniista astioista ja lisää esim. jäisiä vadelmia ja tuoreita minttuja. Meillä sattui vielä olemaan puutarhassa erilaisia minttuja yrttiruukussa, tosin jo ehkä hieman puisevia mutta antoi ne kuitenkin kivan säväyksen. Tähän olemme kokeilleet myös jäisiä mustikoita ja nekin toimii tosi hyvin eli mene sen mukaan, mitä sulta löytyy pakkasesta!
  7. Nauti suklainen mascarponevaahto tummapaahtoisen kahvin kera.

PS: Tähän vaahtoon kannattaa joskus kokeilla mm. Happamia Oy:n upeita viinietikoita, kuten vaikkapa omenaista James Balsam balsamiviinietikkaa!

Kahvi – tuo nautintoaine

Tähän kahviasiaan muuten pieni tarina. Muutimme 2010 Unkariin ja perisuomalaisena meillä oli mukana Pauligin Presidenttiä kahvipapuina – ihan sitä normipaahtoa ja ensimmäistä kertaa, kun kutsuimme unkarilaisia ystäviämme kylään kahville, niin he ihmettelivät, että mitäs teetä me tarjoilemme? He ovat tottuneet tummaan paahtoon ja heidän avullaan tutustuimme tummiin paahtoihin ja erilaisiin kahveihin, jonka jälkeen meidän perheessä on juotu vain tummaa paahtoa ja kerman kera!

Toivottavasti inspiroidut kokeilemaan tätä suklaista jälkkäriä ja olisi kiva kuulla kommenteissa, että miten onnistuit ja käytitkö jotain muita marjoja tai mausteita! Suklainen mascarponevaahto on helppo ja nopea tehdä ja vie kyllä suklaanhimon. Kurkkaa myös muut Patamiehen reseptit!

2 Replies to “Suklainen mascarponevaahto”

    1. Moikka Sari!

      Ehdottomasti kannattaa kokeilla erilaisilla ”mausteilla” ja mansikoilla oli varmasti todella herkkua! Kiva, että tykkäsit reseptistäni!

      Terkuin, Patamiehen rouva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *